Haberlerhackaydın ctf

25-26 Temmuz tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirilen HackAydın CTF, 378 yarışmacıyla gerçekleştirildi. 189 kayıtlı takımın yarıştığı CTF kapsamında toplam 20 soru yarışmacılarla buluştu.

Sorular arasında mobil uygulama güvenliği, web uygulama güvenliği, tersine mühendislik, pwn, coding ve misc kategorileri bulunuyordu. Yarışmacılar, zorluk seviyelerine göre çözüme kavuşturdukları sorulardan puan kazandı.

CTF sonucunda derece girmeye başaran yarışmacılar, Teknopark İstanbul’da yer alan PAVOTEK Ar-Ge ve Üretim Merkezine davet edildi. Program kapsamında Pavotek Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ragıp Özkan, “Savunma Sanayiinde Siber Güvenliğin Yeri ve Geleceği” isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Ardından Uzman Mühendis Berkin Atila, “FPGA Teknoloji Tanıtımı” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Bunun sonrasında Ar-Ge ve Üretim – Test Merkezi ziyareti gerçekleştirdi.

Ücretsiz Yüksek Lisans okuma imkanı
Pavotek Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen, dereceye giren yarışmacıların istediği takdirde Pavotek’te staj ve iş imkanına sahip olacağını belirti. Ayrıca bu yıl İstanbul Aydın Üniversitesi’nde açılacak olan Yapay Zeka ve Büyük Veri Yüksek Lisans programına başvuracak olan yarışmacılar yapılan değerlendirmeye uygun görülmeleri halinde, yüzde 100 burs imkanından yararlanabilecek.

Yarışmacılar SODER ve Blackbox Security ekibiyle toplantı da gerçekleştirdi. Yarışmacılar, gerçekleştirilen CTF hakkında fikirlerini paylaştı. Yarışmacılar HackAydın CTF’te sorulan soruların bugüne kadar düzenlenmiş diğer CTF’lere göre çok daha iyi olduğu, buna benzer CTF’lerin daha fazla düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Geri bildirimleri alınan yarışmacılar, CTF sürecinin başarılı geçtiğini ve yarışmadan memnun kaldıklarını söyledi. SODER ve Blackbox Security tarafından düzenlenecek olan gelecek CTF’lerin de heyecanla beklendiği kaydedildi.

 

Kaynak: Savunmatr

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment